Regionální potravina – takový je název celostátní soutěže, kterou Ministerstvo zemědělství vyhlašuje už od roku 2010. Přihlásit se do ní mohou výrobci potravinářských a zemědělských výrobků, kteří mají maximálně 250 zaměstnanců. „Celkem je devět kategorií: masné výrobky tepelně opracované, masné výrobky trvanlivé, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní, pekařské výrobky včetně těstovin, cukrářské výrobky včetně cukrovinek, alkoholické a nealkoholické nápoje s výjimkou vína z hroznů, ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě, ostatní jako jsou med, lahůdkářské výrobky a skořápkové plody,“ vyjmenovala koordinátorka akce Jana Neradilová. Zájemci o účast v soutěži naleznou podrobné informace, pravidla, kontakty na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz Přihlášky je možné podávat do 29. května na adresu Agrární komora Olomouckého kraje, Blanická 383/3, Olomouc, datovou schránkou komory nebo e-mailem oakpr@volny.cz. Read More
Přeložit náš web