Přeložit náš web

Ne, 5. 5. 2024.

Svátek má Klaudie.

21.9 C
Olomouc
20.7 C
Prostějov
23.9 C
Přerov
21.2 C
Šumperk
22.6 C
Jeseník
Neděle, 5. května 2024.

Svátek má Klaudie.  Dobré odpoledne.

AS PřF UP nesouhlasí s návrhem majetkového vypořádání mezi fakultou a CATRIN

Akademický senát Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého na svém středečním zasedání vyjádřil nesouhlas s návrhem rozhodnutí rektora Martina Procházky o majetkovém vypořádání mezi fakultou a Vysokoškolským ústavem CATRIN UP, který má ve středu 22. června projednat Akademický senát UP.

Připravený návrh podle senátorů a senátorek bezprecedentně zasahuje do autonomie fakulty a představuje zásadní ohrožení pro její další fungování jako celku. „AS PřF UP vyčerpal všechny mu svěřené prostředky k odvrácení této situace, a to včetně předložení vstřícného kompromisního návrhu na majetkové vypořádání. Nemaje již jiného východiska, vyzývá AS PřF UP akademickou obec UP, aby hájila oprávněné zájmy přírodovědecké fakulty všemi vhodnými prostředky,“ stojí v usnesení ze středečního zasedání, jehož jednání se také účastnili rektor Martin Procházka a kvestorka Petra Jungová.

Základní organizace Vysokoškolského odborového svazu na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci kvůli chystanému majetkovému vypořádání s Vysokoškolským ústavem CATRIN UP vyhlásila od středy 15. června 2022 stávkovou pohotovost. Ztotožňuje se totiž s obavami zaměstnanců fakulty, které vyvolala navrhovaná forma a rozsah převodu budov a majetku spravovaného dosud fakultou na jiné organizační jednotky univerzity.

„Tyto převody majetku ohrožují přírodovědeckou fakultu v samotných základech jejího fungování, tedy v zajištění podmínek pro práci jejich zaměstnanců, jejichž sociální jistoty jsou tak výrazně ohroženy,“ uvedl předseda Základní organizace Vysokoškolského odborového svazu na PřF UP Miloš Fňukal.

Akademický senát PřF UP ve středu také schválil dodatečné podmínky přijímacího řízení pro akademický rok 2022/2023 pro studijní program Bioanalytická laboratorní diagnostika ve zdravotnictví – Experimentální biologie.

[odkaz na zdroj]

Michal Horák: Ještě v patnácti jsem hrál víceméně podle ucha

Autor hitů, v nichž sází na autentický humor a životní situace. Zpěvák s titulem Objev roku v anketě Zlatý slavík 2021, který o rok...

Šest desítek příspěvků o reflexi krajiny v latinskoamerické kultuře. Začalo jubilejní CIELO

Desátý ročník Mezinárodního kolokvia latinskoamerických studií v Olomouci (Coloquio Internacional de Estudios Latinoamericanos en Olomouc, CIELO) s názvem Krajina, archiv, obraz se...

Neuteklo vám?

00:05:03

Téma týdne 18/2024

Město Olomouc se připojilo k oslavám 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Bohatý program začal 1. května koncertem Moravské filharmonie. Symbolickou modrou unijní barvou je už také...
00:01:59

V Droždíně si zacvičíte na workoutovém hřišti

V Droždíně si můžete zasportovat pod širým nebem na novém workoutovém hřišti, které je k dispozici...
00:00:34

Turista se poranil v horách. Záchranáři se k němu museli dostat pěšky

Muž se na výšlapu v Jeseníkách poranil. Zasahovat musela letecká záchranná služba. Turista si poranil nohu...
00:05:03

Téma týdne 18/2024

Město Olomouc se připojilo k oslavám 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Bohatý program...
00:07:05

Otevřená radnice 18/2024

V Otevřené radnici se vyjadřuje primátor Mirek Žbánek k nepořádku kolem odpadkových košů u hlavního vlakového...