Přeložit náš web

St, 1. 5. 2024.

Svátek má Svátek práce.

12.4 C
Olomouc
11.9 C
Prostějov
11.6 C
Přerov
13.4 C
Šumperk
12.2 C
Jeseník
Středa, 1. května 2024.

Svátek má Svátek práce.  Dobré ráno.

Olomouc ovládne příští týden na dva dny náš majáles

Olomouc zažije příští týden korunovaci královského páru. Na balkón olomoucké radnice vystoupají tanečníci Kristýna Coufalová a Jan Tománek, aby se nechali korunovat, a stali se tak královnou a králem 10. olomouckého majálesu, který 24. a 25. května pořádá Univerzita Palackého.

Zábavný, poučný, ale také udržitelný, takový bude letošní majáles. Vedle dvoudenního programu, který láká na koncerty, divadelní představení, výstavy nebo vystoupení kejklířů, nabízí i prostor k prezentaci několika desítek neziskových organizací a studentských spolků.

Majáles startuje v úterý programem na parkánu Uměleckého centra UP, kde budou mj. projekce filmů a hudební vystoupení, večer bude patřit koncertům v Jazz Tibet Clubu a v šapitó na parkánu Konviktu.

Stěžejním majálesovým dnem bude středa. Ve 12:40 vyrazí ze Zbrojnice UP majálesový průvod v čele se zástupci města a univerzity, hudebníky, kejklíři a studenty v maskách. Projdou společně historické centrum až k radnici, kde ve 13 hodin vzdají hold nové královně a králi. „Pevně věříme, že si majáles po třech letech užijí nejenom studenti a zaměstnanci univerzity, ale celá Olomouc,“ dodává tiskový mluvčí univerzity Egon Havrlant.

Hlavní program se odpoledne a večer odehraje v divadelním stanu na parkánu Uměleckého centra UP, kde čeká na příchozí například soutěž ve slam poetry nebo literární čtení, a také na nádvoří Zbrojnice nebo na přilehlém Biskupském náměstí. Tam představí své aktivity studentské a neziskové organizace. Pódium na Zbrojnici i stage na parkánu Konviktu bude až do noci patřit muzikantům všech žánrů, vystřídají se například Michal Horák, zpěvačka Annabelle, kapely Circus Brothers a N.O.H.A., duo Malalata nebo Ventolin & Myslivec DJ set.

Podrobnější informace a kompletní program dvoudenních oslav najdete na webu www.olomouckymajales.cz nebo na facebookové stránce Olomoucký majáles UP.

[odkaz na zdroj]

Hromadný odběr krve složek IZS Olomouckého kraje

Dne 30.4.2024 se transfúzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc hemžilo uniformami. Složky integrovaného záchranného systému se sešly na hromadném darování krve a...

KVĚTNOVÉ ČÍSLO ZPRAVODAJE NAŠE MĚSTO

Vyšlo květnové číslo měsíčníku Naše město. V elektronické verzi je dostupné na webu města (https://www.jesenik.org/nasemesto) a v aplikaci Hlášení rozhlasu (https://rozhlas.jesenik.org/)....

Neuteklo vám?

00:07:13

Kraj zblízka 18/2024

Olomoucký kraj udělil Ceny za přínos v oblasti kultury za rok 2023. Za výjimečné počiny co se týká literatury, výtvarného umění, divadla, ale také třeba lidových tradic. Udělena byla...
00:02:26

Za Přerovem má vzniknout průmyslová zóna

V Přerově má mezi bývalými strojírnami a Henčlovem vzniknout nová průmyslová zóna. Vyjde na tři miliardy...
00:00:30

Kriminalisté dopadli organizovanou skupinu dealerů drog. Prodali půl kila pervitinu

Přerovští kriminalisté dopadli organizovanou skupinu dealerů drog, čtyři muže a tři ženy. Na území Přerova a...
00:07:13

Kraj zblízka 18/2024

Olomoucký kraj udělil Ceny za přínos v oblasti kultury za rok 2023. Za výjimečné počiny co...
00:06:06

Téma týdne 17/2024

Pracovníci Technických služeb začali v Olomouci blokové čištění ulic. Na starosti mají údržbu několika stovek kilometrů...